Režim ponovo žrtve pretvara u krivce

0

Poslednja presuda Ibrahimu Čikiću je još jedan primjer koji pokazuje kako se crnogorski režim odnosi prema svojim političkim neprijateljima i žrtve pretvara u krivce. Ta presuda je poruka za sve one koji se hrabro odluče da progovore o zločinima i nepravdi kojoj su svjedočili i da traže da kriminalci odgovaraju za svoja nedjela. Na taj način režim želi da uguši bilo kakav otpor, a prije svega da zametne tragove svojih zločina.

Ibrahim Čikić se usudio da javno govori o zločinima pojedinaca iz državnih institucija i iživljavanjima koja su nad njim vršena u toku ratnih devedesetih. Umjesto istrage njegovih navoda i privođenja pravdi svih onih koji su se na monstruozan način iživljavali na Čikiću, on je proglašen za krivca i obavezan da nadoknadi štetu ya duđevne bolove osobama koje su ga podvrgle najbrutalnijim metodima torture.

Tadašnje crnogorsko pravosuđe u liku Milana Radovića koji je tada obavljao funkciju višeg tužioca je najgrubljim podmetanjem pokrenulo postupak protiv Čikića optužujući ga za potpune besmislice i osuđen je na osnovu iskaza iznuđenog policijskom torturom. Danas to isto pravosuđe ponovo osuđuje Čikuća jer se usudio da progovori o njegovom brutalnom kršenju ljudskih prava.

Isti režim koji je tada propagirao progon svih koji su druge vjere, danas jednako promoviše progon političkih neistomišljenika i zataškava krivična djela svojih poslušnika. Zato je danas u Crnoj Gori mnogo lakše biti Juso Ajanović koji je osuđen zbog kupovine glasova za vladajuću partiju, dok ga je istovremeno Vlada Crne Gore promovisala na još bolju poziciju u državnoj upravi, nego biti Ibrahim Čikić koji se usudio da progovori o brutalnom kršenju ljudskih prava i policijskoj torturi. I tada i danas je teško i hrabro biti Ibrahim Čikić i baviti se borbom protiv nepravde ovog režima.

Pozivamo Vrhovnog državnog tužioca da istraži navode iz knjige Čikića „Gdje sunce ne grije“ i privede pravi počinioce policijske torture i montiranih sudskih postupaka, kao i sve političke partije koje se iskreno zalažu za demokratiju i poštovanje ljudskih prava svih građana Crne Gore da učine sve što je u njihovoj moći da Ibrahim Čikić ne postane dvostruka žrtva ovog režima.

MANS

Komentari su isključeni.