Ročište po tužbi 25 zaposlenih u NVO MANS protiv Uprave policije i države Crne Gore

0

Poštovani,

pozivamo vas da ispratite pripremno ročište koje će se održati sjutra, 08.10.2012. godine sa početkom u 11:30 časovau Osnovnom sudu u Podgorici, kod sudije Vesne Banjević.

Postupak se vodi po tužbi 25 zaposlenih u NVO MANS protiv Uprave policije i države Crne Gore radi naknade nematerijalne štete zvog povrede prava ličnosti, odnosno kršenja privatnosti i nezakonitog nadzora internet komunkacije NVO MANS radi otkrivanja ko je objavio snimak svadbe Safeta Kalića na sajtu Youtube i kršenja prava i nezakonitog postupanja policije (što je utvrdio i Savjet za građansku kontrolu rada policije) prilikom pozivanja i saslušanja izvršne direktorke MANS-a prošle godine i to sa istim ciljem zaštite interesa Safeta Kalića i gostiju na njegovoj svadbi.

Iako je tužba podnešena još u decembru prošle godine, ovo je prvo ročište jer je sudija Banjević treći po redu sudija kome je ovaj predmet dodijeljen. Razlozi zbog kojih je ovaj predmet za više od 9 mjeseci išao od ”ruke do ruke” čak troje sudija i to prije nego što je i zakazano pripremno ročište, nijesu nam saopšteni. Ipak, ostaje da tokom postupka vidimo da li će i sud nastaviti da radi u interesu Safeta Kalića, kako je to do sada radila policija, ili će najzad uspjeti da Kalićeve interese podredi poštovanju Ustava i zakona.

S poštovanjem,

Veselin Radulović
advokat NVO MANS

Komentari su isključeni.