Tribina posvećena izmjenama i dopunama Zakona o javnim nabavkama

0

Mans je u petak, 17. aprila 2015. godine u saradnji sa Upravom za javne nabavke održao tribinu posvećenu izmjenama i dopunama Zakona o javnim nabavkama, koje stupaju na snagu sledećeg mjeseca.

Tribina je organizovana u Bijelom Polju, u sali Skupštine Opštine i to za sve organe koji su dužni da primjenjuju Zakon i kompanije koje učestvuju u postupcima javnih nabavki, a koji su iz sjevernih crnogorskih opština. Tribini je prisustvovalo oko 50 učesnika.

Tribina Bijelo Polje

Na tribini su govorili predstavnici Uprave za javne nabavke, Mara Bogavac, pomoćnica direktora Uprave za javne nabavke i mr Sandra Škatarić, rukovodilac Odjeljenja za stručno osposobljavanje, usavršavanje i međunarodnu saradnju u oblasti javnih nabavki Uprave za javne nabavke, zatim Tomo Miljić, član Državne komisije za kontrolu postupaka javnih nabavki, kao i Vuk Maraš, direktor Monitoring programa MANS-a.

Tribina Javne nabavke

Nakon uvodnih riječi izlagača, uslijedila je diskusija na kojoj su učesnici tribine pokazali veliko interesovanje za nove izmjene i dopune Zakona o javnim nabavkama, a podijelili su i iskustva stečena kroz dosadašnju praksu.

Ovo je prva u nizu tri tribine posvećena izmjenama i dopunama Zakona o javnim nabavkama, a MANS i Uprava za javne nabavke će organizovati u narednih mjesec dana još dvije tribine u različitim crnogorskim regijama, od kojih je sledeća u Baru 27. aprila 2015. godine. Organizaciju tribina podržali su Evropska komisija i Britanska ambasada u Podgorici.

  • Zakon o nabavkama možete preuzeti OVDJE (PDF)
  • Kratak vodič kroz najznačajnije izmjene i dopune Zakona o javnim nabavkama možete preuzeti OVDJE (PDF)

MANS

Komentari su isključeni.