Umjesto kriminalaca, Specijalno tužilaštvo hapsi slobodu govora

0

Specijalno tužilastvo vodi postupak protiv Dragana Krapovića zbog blokiranja raskrsnice, umjesto da, nakon što je viće policajaca brutalno prekršilo svoja ovlašćenja i pretuklo građane koji nisu pružali otpor, utvrdi da li je dio policije kriminalno organizovan u cilju zaštite jedne političke partije, a suprotno Ustavu i zakonima.

Besprizorno postupanje Specijalnog tužilastva u slučaju Dragana Krapovica, koga sumnjiče za stvaranje kriminalne organizacije zbog blokiranja saobraćaja, pokazuje da je ta institucija pretvorena u servis vladajuće partije za ugnjetavanje političkih oponenata.

U isto to Specijalno tužilastvo Slavoljub Stijepović je ušao i izašao na zadnja vrata nakon otkrivanja afere Koverta, a Mila Đukanovica nisu ni pomislili da osumnjiče, a kamoli optuže, čak ni nakon sto je javno priznao da njegova partija ima nelegalne izvore finansiranja. Isto to tužilastvo dvije godine nije uradilo nista u slucaju fiktivnih donacija funkcionera vladajuće partije, kao i donacija sa Konika, a za aferu Snimak je, uprkos brojnim dokazima, tvrdilo da je u pitanju verbalni delikt.

Specijalni državni tužilac, Milivoje Katnić

Jedino Milivoje Katnić nije vidio korupciju u slučaju Telekom i kao pincetom je iz mreže Duška Kneževica odstranio poslove sa Milom Đukanovicem i Anom Kolarević. Samo to tužilastvo ne sumnja da se u Prvoj banci prao novac stecen kriminalom.

Dakle, Katnić ne vidi kriminal vrha vlasti, ali zato ekspresno procesuira, sa besmislenim optuzbama, predstavnike opozicije, i to u ključnim političkim trenucima. Tako stvara  praksu da svaki kritičar režima moze biti osumnjičen za kriminalno udruživanje iz trivijalnih razloga, uhapšen i odstranjen iz javnog života upravo u trenutku kada to režimu odgovara.

Zbog toga smatramo da je Specijalno tužilastvo, u sprezi sa policijom, udarna pesnica režima, koja ne preza od zloupotrebe svojih ovlašćenja zarad ostvarivanja interesa vladajuće partije, i ono postaje prijetnja za ostvarivanje osnovnih ljudskih prava slobode govora, javnog iskazivanja svog mišljenja i političkog djelovanja.

MANS

Komentari su isključeni.