UMJESTO ODUZIMANJA NEZAKONITO STEČENE IMOVINE, USVAJANJE ZAKONA BI NAPRAVILO HAOS U SISTEMU

0

Pozivamo Skupštinu da Predlog izmjena i dopuna Zakona o oduzimanju imovine koji je juče usvojila Vlada, vrati na javnu raspravu.

Taj zakon je dobio negativno mišljenje Evropske komisije u kome se ukazuje da  ga je potrebno značajno unaprijediti i organizovati javne konsultacije. Te konsultacije ne samo što su izostale, već je Vlada mjesecima skrivala zakon od javnosti, uprkos obećanjima resornog ministra.

Ovaj zakon zasigurno neće donijeti rezultate u praksi i u velikoj mjeri može ugroziti oduzimanje imovine koja je skrivena u inostranstvu.

Zbog toga pitanje poštovanja preporuke EK da ovakav zakon ne bude usvojen, nije samo važno zbog napretka u evropskim intergacijama, već zato što Crnoj Gori zaista treba zakon koji će omogućiti oduzimanje ogromne imovine koja se nezakonito sticala mjesecima.

Usvajanje ovog zakona bi napravilo haos u sistemu, umjesto da ga unaprijedi, i omogućilo mnogima da zadrže skrivenu imovinu, posebno u inostranstvu.

Zbog toga pozivamo poslanike da ne usvajaju ovakav Zakon, jer bi time mnoge abolirali za korupciju, već da ga vrate na javnu raspravu.

MANS

Komentari su isključeni.